Heraanleg Kerkplein is gemiste kans

kerkplein Putte
Kerkplein Putte

De vernieuwing van het kerkplein in Putte werd reeds besproken in vorige legislatuur. Daarin zou er voldoende parking overblijven, maar ook het oude gemeentehuis (nu buitenschoolse kinderopvang) zou er geïntegreerd worden. Het vernieuwde kerkplein oogt mooi, met voldoende parking voor de plaatselijke middenstand en de kerkdienst. Nochtans zijn er veel meer mogelijkheden.

Het oude gemeentehuis staat er nog altijd ‘afzonderlijk’ bij en is dus niet geïntegreerd in het nieuwe plein. Men had de omheining kunnen slopen, bijkomende zitbanken plaatsen en waarom niet, de toiletten meer naar het binnenplein richten (meer herkenbaar en meer sociale controle). Voor Open Putte is dit een gemiste kans om het kerkplein meer aanzien te geven en bovendien cultureel naar een hoger niveau te brengen.

Spijtig!

3 gedachten over “Heraanleg Kerkplein is gemiste kans”

  1. Waarom de openbaren toiletten meer naar voor brengen,de mensen die er het meest behoefte aan hebben ( de rolstoel gebruikers) staan toch voor een gesloten deur ook in de deel gemeente een echte schande is het hoe men deze mensen behandeld in putte

    1. Inderdaad, julienne. Deze mensen worden niet geteld. Ook anderen kunnen niet naar het openbaar toilet. Ofwel vind men het niet, ofwel is het gesloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *